ေဆးပညာရွင္သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ ့ရွိခ်က္အရ ပန္းသီးသည္ က်န္းမာေရး အတြက္ အေထာက္အကူၿပဳသည့္ အသီးအနွံၿဖစ္ေႀကာင္းသိရသည္ ။
ပန္းသီး၌ ပါဝင္ေသာ polyphenols ဟု အမည္ရသည့္ Antioxidant သည္ ေရာဂါတုိက္ဖ်တ္ရာတြင္ အထာက္အကူၿပဳသည္ ။
ပန္းသီး၌ ပါဝင္ေသာ polyphenols ဟု အမည္ရသည့္ Antioxidant သည္ ေရာဂါတုိက္ဖ်တ္ရာတြင္ အထာက္အကူၿပဳသည္ ။
ပန္းသီး အသားထက္ အခြံတြင္ polyphenols ငါးဆ ပုိမုိပါဝင္ႏွဳန္းၿမင့္မားသ ည္ ။
ကင္ဆာေရာဂါ ၊ ႏွလုံးေရာဂါ ၊ မွတ္ဥာဏ္ခြ်တ္ယြင္းသည့္ အယ္ဇုိင္းမားေရာဂါႏွင့္ ေသြးတုိးေရာဂါ မ်ားကုိ သက္သာေစႏုိင္သည္ ။
ဆဲလ္ႏွင့္ တစ္ရွဴးမ်ား ပ်က္စီးၿခင္းကုိလည္း ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ေႀကာင္း သိရသည္ ။
ကင္ဆာေရာဂါ ၊ ႏွလုံးေရာဂါ ၊ မွတ္ဥာဏ္ခြ်တ္ယြင္းသည့္ အယ္ဇုိင္းမားေရာဂါႏွင့္ ေသြးတုိးေရာဂါ မ်ားကုိ သက္သာေစႏုိင္သည္ ။
ဆဲလ္ႏွင့္ တစ္ရွဴးမ်ား ပ်က္စီးၿခင္းကုိလည္း ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ေႀကာင္း သိရသည္ ။

No comments:
Post a Comment