ရသာေၿခာက္ပါးတြင္ အခ်ိဳဓာတ္ကို မၾကိဳက္သူ ရွားပါသည္။သၾကားသည္ ခ်ိဳေသာအရသာ ရိွေသာ္လည္း သၾကားစားသံုးၿခင္းၿဖင့္ ဆီးခ်ိဳ၊ေသြးခ်ိဳ ႏွင့္ အူမၾကီးကင္ဆာၿဖစ္သူမ်ားအတြက္ ဆိုးက်ိဳးေပးေၾကာင္း ေလ့လာေတြ ့ရိွရသည္ ။ သို ့ၿဖင့္ သၾကားပါ၀င္သည့္ အစားအစာမ်ားကို ေရွာင္က်ဥ္ၿခင္းမွာအေကာင္းဆံုး ၿဖစ္ပါသည္ ။
အခ်ိဳ ့ေသာ ေဆးသၾကားမ်ားမွာလည္း သၾကားထက္ပင္ ေဘးထြက္ ဆိုးက်ိဳးမ်ားၾကံဳေတြ ့ရသည္ဟု ေတြ ့ရိွလာရသည္။ အခ်ိဳ ့ဆိုလွ်င္ ေခါင္းအံုၿခင္း၊ အာရံုေထြၿပားၿခင္းမ်ား ၿဖစ္ေပၚလာသည္။
ထိုမွ်မက အခ်ိဳ ့ဆိုလွ်င္ ကင္ဆာေရာဂါ ကဲ့သို ့ေသာ ေရာဂါ အႏၱရာယ္မ်ား ပိုမိုၾကံဳေတြ ့လာရေၾကာင္း စမ္းသပ္ေတြ ့ရိွရသည္ဟု ဆိုသည္။
ထိုအခါ သဘာ၀ ၾကံရည္ကိုေသာက္သံုးရန္ ေရြးခ်ယ္လိုက္သည္တြင္ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမရိွသည့္အၿပင္ ခ်ိဳၿမိန္ေသာအရသာကိုလည္း အၿပည့္အ၀ ခံစားႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ ့ရိွရသည္။
ထို ့ေၾကာင့္ ၾကံရည္ကို မွ်မွ်တတေသာက္သံုးေနသမွ် ကာလပတ္လံုး ဆိုးက်ိဳးလံုး၀မရိွဘဲ လွ်ာေပၚတြင္ ခ်ိဳၿမိန္သည့္ အရသာကို ေပးစြမ္းႏိုင္သည့္ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီညြတ္ေသာ ေသာက္သံုးဖြယ္ရာ အရည္ၿဖစ္ေၾကာင္း ေဆးသိပၸံပညာရွင္မ်ားက အဆိုၿပဳထားပါေၾကာင္း ကမ ၻာသစ္ မွ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ ေရးသားတင္ၿပေပးလိုက္ပါတယ္ ။
ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ ပံုမွန္ေသာက္သံုးလွ်င္ အေရၿပားတြန္ ့ၿခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္
ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္တြင္ပါ၀င္ေသာ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ အပါအ၀င္ အၿခားေသာ ဓာတ္ေပါင္းမ်ားက ခႏၶာကိုယ္ အေရၿပားဆဲလ္မ်ားႏွင့္ တစ္သွ်ဴးမ်ားကို အၿမဲတမ္း သန္စြမ္းဖြင့္ၿဖိဳးရန္ အေထာက္အပံ့ေပးေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ေၿပာၾကားပါသည္ ။
ေကာ္ဖီပံုမွန္ေသာက္သံုးပါက အေရၿပားကင္ဆာၿဖစ္ပြားမႈ ကာကြယ္ႏိုင္
ေကာ္ဖီမႈန္ ့တြင္ ပါ၀င္ေသာဓာတ္က ခႏၶာကိုယ္အေရၿပားတြင္ ပ်က္စီးသြားသည့္ ဆဲလ္မ်ားအား ဖယ္ရွားပစ္ႏိုင္သည့္အၿပင္ ဆဲလ္မ်ားခံႏိုင္ရည္ေကာင္းမြန္ေအာင္လည္း ပ႔ံပိုးေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္ ။
ေကာ္ဖီကို တစ္ေန ့လွ်င္ ႏွစ္ခြက္ခန္ ့ပံုမွန္ ေသာက္သံုးေပးသြားၿပီး ကိုယ္လက္ေလ့က်င့္ခန္းပါ ပူးတြဲၿပဳလုပ္သူမ်ားအေနၿဖင့္ ကိုယ္အေရၿပား ကင္ဆာၿဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္ဟု နယူးဂ်ာစီ တကၠသိုလ္မွ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက အၾကံၿပဳထားပါေၾကာင္း ကမ ၻာသစ္ မွ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ ေရးသားေဖာ္ၿပေပးလိုက္ပါတယ္ ခင္ဗ်ာ..။
က်န္းမာၿခင္း သုခနဲ ့ၿပည့္စံုၾကပါေစ ..
ခင္မင္လ်က္..
နႏၵ
No comments:
Post a Comment