ကင္ဆာေရာဂါ အားလံုး၏ သံုးပံုတစ္ပံုေက်ာ္ေက်ာ္ကို
ႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား အပါအဝင္ အမွ်င္ဓာတ္ (fibre) ႂကြယ္ဝေသာ အစားအစာမ်ားကို မ်ားမ်ားစားသံုးေပးျခင္း ျဖစ္သည္။
အမ်ိဳးသား ကင္ဆာဌာနမွ မၾကာေသးခင္က အတည္ျပဳလိုက္ေသာ ေန႔စဥ္ စားသံုးမႈပံုစံ အႀကံျပဳခ်က္တြင္ "သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို မ်ားမ်ား စားသံုးေပးေသာ ေန႔စဥ္စားသံုးမႈ ပံုစံသည္ ကင္ဆာေရာဂါ အခ်ိဳ႕ႏွင့္ အျခားေသာ နာတာရွည္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္သည္" ဟု ေဖၚျပထားသည္။ ယင္းအစားအစာမ်ားတြင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေသာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဓာတ္ (antioxidant) မ်ား DNA ကို ကာကြယ္ေပးေသာ အျခား ျဒပ္္ေပါင္းမ်ား ပါဝင္ေနသည္ဟု ဆိုသည္။ ယင္းဓာတ္ပစၥည္းမ်ားသည္ ပူးတြဲဓာတ္ျပဳ လုပ္ေဆာင္မႈရိွသျဖင့္ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးတည္းကို စားသံုးျခင္းထက္ ပို၍ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး ခံစားႏိုင္ပါသည္။
ရတနာပံု ဘာသာျပန္သတင္း
Ref: www.dole.com
By Yatanarpon
အမ်ိဳးသား ကင္ဆာဌာနမွ မၾကာေသးခင္က အတည္ျပဳလိုက္ေသာ ေန႔စဥ္ စားသံုးမႈပံုစံ အႀကံျပဳခ်က္တြင္ "သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို မ်ားမ်ား စားသံုးေပးေသာ ေန႔စဥ္စားသံုးမႈ ပံုစံသည္ ကင္ဆာေရာဂါ အခ်ိဳ႕ႏွင့္ အျခားေသာ နာတာရွည္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္သည္" ဟု ေဖၚျပထားသည္။ ယင္းအစားအစာမ်ားတြင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေသာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဓာတ္ (antioxidant) မ်ား DNA ကို ကာကြယ္ေပးေသာ အျခား ျဒပ္္ေပါင္းမ်ား ပါဝင္ေနသည္ဟု ဆိုသည္။ ယင္းဓာတ္ပစၥည္းမ်ားသည္ ပူးတြဲဓာတ္ျပဳ လုပ္ေဆာင္မႈရိွသျဖင့္ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးတည္းကို စားသံုးျခင္းထက္ ပို၍ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး ခံစားႏိုင္ပါသည္။
ရတနာပံု ဘာသာျပန္သတင္း
Ref: www.dole.com
By Yatanarpon



No comments:
Post a Comment