>>>>>>> ကၽြန္ုပ္ တို ့၏ ယံုႀကည္ကိုးကြယ္ရာ ျဖစ္ေတာ္မူေသာ အလုံးစုံေသာတရားအေပါငး္ကုိ ကုိယ္ေတာ္တိုင္က်င့္၍အၾကြင္းမက်န္အကုန္သိျမင္ေတာ္မူေသာ ဗုဒၶျမတ္စြာဘုရား..။ <<<<<<

Friday, October 12, 2012

အဖြားရဲ႕ အစားအေသာက္စ႐ိုက္သည္ ေျမးမ်ား၏ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခေပၚ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈရွိ ...........


သင္၏ အစာစားေသာ အႀကိဳက္စ႐ိုက္အတိုင္း သင္၏ ခႏၶာကိုယ္ ျဖစ္လာမယ္ဆိုတာကိုေတာ့ သင္သိမွာ ျဖစ္ပါသည္။ သို႔ေသာ္လည္း သင့္အဘြား၏ အစားအေသာက္ စ႐ိုက္ကလည္း သင့္ခႏၶာကိုယ္ႏွင့္ က်န္းမာေရးအေပၚ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ ရွိႏိုင္သည္ဟု သုေတသီမ်ားက ဆိုၾကပါသည္။

ေဂ်ာ့ရွ္ေကာင္းန္ေလာ္မ္ဗာဒီ ကြန္ပဇရီဟဲန္စစ္ဗ္ ကင္ဆာဌာန (Georget
own Lombardi Comprehensive Cancer Center) မွ သိပၸံပညာရွင္မ်ား ေျပာၾကားရာတြင္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ေနစဥ္ စားသံုးလိုက္ေသာအစားအစာမ်ားတြင္ ဆိုုးက်ိဳးရွိေသာ အဆီဓာတ္မ်ားပါဝင္ေနပါက ေနာက္မ်ိဳးဆက္မ်ား၏ က်န္းမာေရးအေပၚအက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ ရွိသည္ဟု ေျပာၾကားခဲ့ပါသည္။

ထိုေလ့လာစမ္းသပ္ခ်က္အရ သေႏၶေဆာင္ထားေသာ ႂကြက္မ်ားကို အဆီဓာတ္မ်ားေသာ အစာမ်ားေကၽြးပါက ေနာက္မ်ိဳးဆက္ႏွစ္ဆက္တြင္ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခအား ၈၀ % တိုးေစႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။ ထိုသိပၸံပညာရွင္မ်ား၏ ယူဆခ်က္မ်ားအရဆိုပါက အဖြားတစ္ေယာက္သည္ ကိုယ္ဝန္ရွိစဥ္က အဆီအစားမ်ားပါက ၎၏ သားသမီးမ်ားကို ပါမက ေျမးမ်ားပါ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ပိုမိုတိုးေစပါသည္။

ထိုသုေတသီမ်ားက ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ႏႈန္းသည္ ေနာက္မ်ိဳးဆက္ႏွစ္ဆက္အထိ ျမင့္တက္ေနရျခင္းကို အေၾကာင္းအရင္း မသိေသာ္လည္း မည္ကဲ့သို႔ ကာကြယ္ရမည္ကို သိသည္ဟု ဆိုပါသည္။ ၎မွာ ကိုယ္ဝန္ရွိေနစဥ္ ေကာင္းက်ိဳးေပးႏိုင္ေသာ အဆီမ်ားႏွင့္ လတ္ဆတ္ေသာ အစားအစာမ်ားကိုသာ စားရန္ျဖစ္သည္။
News

No comments:

Post a Comment