>>>>>>> ကၽြန္ုပ္ တို ့၏ ယံုႀကည္ကိုးကြယ္ရာ ျဖစ္ေတာ္မူေသာ အလုံးစုံေသာတရားအေပါငး္ကုိ ကုိယ္ေတာ္တိုင္က်င့္၍အၾကြင္းမက်န္အကုန္သိျမင္ေတာ္မူေသာ ဗုဒၶျမတ္စြာဘုရား..။ <<<<<<

Friday, October 12, 2012

ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေဝဒနာသည္မ်ား အဆီဓာတ္မ်ားသည့္ ငါးကို မ်ားမ်ားစားေပးရန္လုိ




အဆီႂကြယ္ဝေသာ ငါးမ်ားမ်ားပါသည့္ စားေသာက္မႈ ပုံစံသည္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေဝဒနာသည္မ်ား ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေဝဒနာ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္သည့္ အခြင့္အေရး ပုိမ်ားလာေစသည္ဟု သုေတသနတစ္ခုက ထုတ္ေဖာ္ ေျပာၾကားသည္။ အုိမီဂါ (၃) ( omega - 3) ငါးဆီပမာဏ မ်ားမ်ားကုိ ပုံမွန္ စားသုံးေပးေသာ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေဝဒနာသည္မ်ားသည္ အဆုိပါ ေရာဂါေၾကာင့္ အသက္ဆုံး႐ႈံးရမည့္ အ
ႏၲရာယ္ ၃၄% မွ ၄၀% အထိ ေလ်ာ့နည္းသြားေစသည္ဟု American Journal of Epidemiology သုေတသန ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါေၾကာင့္ ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံတြင္ ႏွစ္စဥ္လူေပါင္း တစ္ေသာင္းခန႔္ ေသဆုံးရေလ့ရွိသည္။ ေဘာ္စတြန္ၿမိဳ႕ရွိ Havard School of Public Heath က အဆီႂကြယ္ဝ ေသာငါးမ်ားကုိ ပမာဏမ်ားစြာ စားသုံးသည့္ ဆီက်ိတ္ေရာဂါ ေဝဒနာသည္မ်ားသည္ အဆီဓါတ္မ်ားေသာ ငါးမ်ားကို အနည္းငယ္သာ စားသူမ်ားထက္ ကင္ဆာအက်ိတ္ ပေပ်ာက္သြားႏုိင္ေခ် ႏွစ္ဆခန္႔ ပုိမ်ားေၾကာင္း စူးစမ္း ရွာေဖြေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ အေမရိကန္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ပ်မ္းမွ် အသက္ (၇၀) ရွိ အမ်ဳိးသား (၅၂၅) ဦးကုိ ၁၉၈၉ ခုႏွစ္မွစ၍ အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ ေလ့လာခဲ့ရာမွ ယခု ရလဒ္ထြက္ေပၚလာျခင္းျဖစ္သည္။ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာသည္ အသက္အရြယ္ ႀကီးလာသည့္ႏွင့္အမွ် ျဖစ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ ပုိမ်ားလာတက္သည္။ အသက္ (၅၀) ေက်ာ္ အမ်ဳိးသားမ်ားသည္ ဆီးက်ိတ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခပုိမ်ားၿပီး မ်ဳိး႐ုိးဗီဇေပၚတြင္လည္း မူတည္တက္သည္ဟု ဆုိပါသည္။



ရတနာပံုဘာသာျပန္သတင္း
Ref: Doctor Net
By Yatanarpon

No comments:

Post a Comment